You are currently viewing 4 gode råd når du skal have ny affugter

4 gode råd når du skal have ny affugter

Fugt i boligen kan være et problem af flere årsager. Det kan skyldes, at der er sprængt et vandrør i boligen, eller at boligen er dårligt isoleret. Men det kan også være et skybrud eller oversvømmelse, som forårsager fugt i din bolig.

Uanset hvad, så gælder det om at få affugtet din bolig, for ellers kan du risikere, at der udvikler sig skimmelsvamp og andet usundt og farligt indeklima.

Er du på udkig efter en ny affugter, så får du her 4 gode råd til, hvordan du finder en affugter, som matcher til din situation.

Gå efter Bedst i test

Det første råd, når du skal finde en ny affugter er at gå på nettet og søge efter affugter test, for dermed får du meget mere information om de forskellige typer af affugtere samt hvilke affugtere, der klarer sig bedst i en test.

Hvis du aldrig har købt en affugter før, så vil det være en god hjælp for dig at læse om de forskellige affugtere, som er blevet testet. Dermed bliver du bedre klædt på til at træffe det rigtige valg.

Hvor meget strøm bruger den?

Det andet råd er, at du skal overveje størrelsen på din affugter. Vælger du en lille model, så er den måske ikke så energivenlig, som en større model.

Du kan dermed risikere, at den bruger mere strøm end en større model og dermed bliver dyrere at anvende på den lange bane. Du kan måske ende med at spare penge ved at købe en større og dyrere model, som til gengæld ikke bruger nær så meget strøm.

Hvor god skal kvaliteten være?

Det tredje råd er, at hvis du har brug for din affugter til mere end bare et enkelt uheld med fugt (fx et sprængt vandrør), så kan det godt betale sig at købe en affugter i god kvalitet, som holder længe, når du bruger den ofte. Dermed kan du få glæde af din affugter i mange år.

Med eller uden luftrenser

Det fjerde råd er at overveje at købe en affugter med luftrenser. En affugter er ikke nødvendigvis bare en affugter. Nogle affugtere har også en indbygget luftrenser, som forbedrer indeklimaet.

Disse modeller er selvfølgelig dyrere, men hvis du går efter at få et sundt indeklima, så kan en affugter med en luftrenser være noget for dig. Med den rigtige affugter kan du hurtigt få bugt med fugten i din bolig, så du kan få et sundere indeklima.