You are currently viewing Sådan skaber du hyggelige rum i haven

Sådan skaber du hyggelige rum i haven

Haven er et vidunderligt sted at tilbringe tid, hvilket især gælder om sommeren. Det er dog vigtigt, at du bruger tid på at indrette haven, så den rent faktisk er hyggelig at opholde sig i. Det kan du eksempelvis gøre ved at tænke små rum ind i haven, når du indretter den. Få gode råd her.

Terrassen er et must i enhver have

Det er et must, at du har en hyggelig terrasse i din have. Det er her, du kan slappe af og nyde solen, imens du drikker et godt glas vin eller en kop kaffe. Hvis du vil skabe en hyggelig terrasse, skal du først og fremmest tage stilling til, hvilket materiale den skal være lavet af. Det kan eksempelvis være træ.

Træ er det oplagte materiale, hvis du vil skabe en hyggelig terrasse, da det giver en varm og naturlig atmosfære. Du kan også lave en fliseterrasse, som er omringet af bambus eller lignende beplantning, hvis den skal have et mere naturligt look. Vælger du sidstnævnte løsning, kan du også vælge at lave et plankeværk omkring den i træ.

Læg vægt på de grønne områder

En grøn oase er et andet must, som egner sig til enhver have. Det er et sted, hvor du kan slappe af og nyde omgivelserne. Hvis du vil skabe et grønt område, så er det vigtigt, at du vælger den rigtige beplantning. Det kan eksempelvis være blomster, buske eller træer eller en kombination af flere former for planter.

Du kan også tilføje et mindre vandfald eller en fontæne, hvis du vil skabe en hyggelig og afslappende atmosfære. Sørg også for, at der er et sted i haven, hvor du kan opholde dig. Du kan eksempelvis lægge nogle herregårdssten ud, så du skaber et opholdsrum midt i den grønne oase. Du kan finde herregårdssten her: https://www.herregardssten.dk/.

Her kan du eksempelvis sætte en bænk op, så du har et sted i haven, hvor du kan slappe af og læse en god bog. Her skal du blot bruge en god bænk og nogle blomsterkrukker samt eventuelt en lampe, der gør, at du kan se, hvad du laver. Er der mulighed for at opbevare det tørt, kan du også tilføje et par tæpper eller puder.