You are currently viewing Sådan kan du sørge for at dit pakkeri fungerer optimalt

Sådan kan du sørge for at dit pakkeri fungerer optimalt

Hvis du driver en virksomhed, der afhænger af et pakkeri, er det vigtigt, at udstyret er i orden. Det gælder, uanset om der er tale om et lagerhotel eller en intern afdeling i virksomheden. Se her, hvordan du sikrer, at pakkeriet fungerer optimalt.

Mange virksomheder lever blandt andet af at sende varer ud til nye og eksisterende kunder. Det gør sig gældende, uanset om du driver en fabrik, der sender varer ud til B2B-kunder, eller om du driver en webshop, som primært henvender sig til B2C-segmentet.

Du risikerer at få utilfredse kunder

Hvis lager- og pakkeafdeling halter, er det vanskeligt at få virksomheden til at køre rundt. Det vil, uanset hvad, resultere i, at kunderne ikke føler sig ordentligt behandlet, hvis ikke deres leveringer er indpakket på forsvarlig vis, eller hvis leveringstiden blot skrider.

Derfor bør du sætte alle kræfter ind for at styrke pakkeriets effektivitet og funktion, hvis du vil sikre dig, at pakkerne rent faktisk kommer til tiden. Der er mange forskellige ting, du kan gøre, men først og fremmest handler det om at have det rette udstyr.

Investér i det rigtige udstyr

Det første, du bør gøre, hvis du vil sikre dig, at processen er så effektiv og gnidningsfri som overhovedet muligt, er at investere i det rigtige udstyr til pakkeriet. Medarbejderne kan ikke arbejde effektivt, hvis ikke de har det rette udstyr.

Først og fremmest bør du se på, hvad behovet er – er der eksempelvis behov for en båndstrammer eller omsnøringsmaskine, bør du anskaffe det så hurtigt som muligt. Det er med til at gøre medarbejdernes arbejde nemmere, ligesom det vil resultere i en øget effektivitet, når udstyret er i orden.

Sådan arbejder du med effektivisering

Når du skal arbejde med effektivisering, handler det i bund og grund om at identificere de processer, som ikke fungerer optimalt. Det er ikke altid nødvendigt at automatisere hele dit pakkeri, selvom det er muligt med eksempelvis robotter.

Fordelen ved robotter er, at du ikke behøver nogle medarbejdere – eller udelukkende medarbejdere i et begrænset omfang – men i stedet kan lade det hele bero på robotternes effektivitet. Det er dog ikke altid en optimal løsning, da det er et dyrt og besværligt indgreb, der først tjener sig selv hjem om mange år.

I stedet bør du fokusere på at optimere de nuværende processer, så det bliver nemmere for medarbejderne at udføre deres arbejdsopgaver.