You are currently viewing Nyd sommeren med lækre udeområder

Nyd sommeren med lækre udeområder

Har du prioriteret udeområderne ved dit hjem i år? Der er altid meget at vedligeholde ved en bolig. Ganske ofte er det selve huset, der bliver prioriteret, og I har måske tidligere både malet og renoveret diverse ting. Men hvordan står det egentlig til, når I går ud ad døren? Måske I har haft i tankerne at få lagt en lækker terrasse, I kan bruge al jeres tid på.

Der er mange fordele ved en terrasse. Først og fremmest har I naturligvis en base, I kan bruge, når vejret er godt. Uanset hvor rart det er at have en god græsplæne, man kan lægge et tæppe på, er det bare også skønt at have et sted, hvor solsengen kan stå, eller I kan investere i et loungesæt med sofaer og et lavt bord, I kan slænge jer i, når vejret er godt. Det kan også være, der skal stilles et sæt havemøbler, så I kan invitere gæster på aftensmad på terrassen.

Når solen står lige ned, er det rart at kunne skabe noget skygge. Måske I tidligere har slået en parasol op? Det er en fin løsning, men I kan få endnu bedre solafskærmning ved at investere i en god markise. Der findes mange forskellige terrassemarkiser, så der er en god chance for, at I finder en, der kan opfylde jeres behov.

Fordele både udendørs og indendørs

En markise med motor har den fordel, at den let og hurtigt kan køres frem, hvis solen er for skarp. Det er op til jer, hvor langt den skal slås ud, men det er enormt vigtigt, at I sørger for at køre den ind, hvis der bliver lovet dårligt vejr. Markisen kan klare meget, men kraftig vind eller regn er ikke noget, den er glad for.

En ting er, at jeres terrassemarkise er med til at give jer skygge på terrassen – men der følger faktisk også andre og flere fordele med, I måske kan drage nytte af. Har I for eksempel overvejet, at det også kan være gavnligt for jeres indeklima? Måske I tidligere har haft en tendens til bare at rulle gardinerne for, hvis I har brug for skygge i stuen.

Hvis I er trætte af det mørke, det helt automatisk skaber, kan I med en markise skabe skygge, der er mere indirekte. Markisen sørger for en barriere ind ad vinduerne, så solen bliver sorteret delvist fra – I får en mere behagelig temperatur, men kan stadig se haven gennem vinduerne.