You are currently viewing 3 grunde til at huske loftrosetterne når du bygger

3 grunde til at huske loftrosetterne når du bygger

Der er mange ting der skal tages hensyn til og du skal huske på, når du bygger. En mindre detalje, der kan gøre en stor forskel på det færdige resultat er rosetter til loftet. De kan være med til at give lokalet et helt andet finish i sidste ende.

Funktionalitet

Formålet med en roset i loftet er, at skjule ledningen og strømudtaget i loftet. Dette er isoleret set grund nok til at du bør anskaffe dig en roset til din loftslampe eller pendel, så du kan få styr på ”rodet” i loftet og skjult de grimme ledningsudtag. Så foruden at være funktionel skaber en roset også en form for ro og harmoni i lokalet. En roset er som regel rigtig nem at montere. Den leveres typisk med et beslag og dertilhørende skruer, så der ikke skal andet end en skruetrækker og/eller boremaskine til at sætte den op. Derfor er rosetten lige til at skrue op og hænge sammen med din lampe.

Mulighed for at hænge flere lamper sammen

Du ved nu, at rosetter kan fås med ét hul til én lampe. Hvad du måske ikke ved er, at de også laves med helt op til 10 huller. Dette giver den kreative sjæl frit slag, da disse rosetter giver dig mulighed for at hænge mange lamper eller frithængende pærer i fatninger op, som alle kommer ud fra samme baldakin. Ud over at være utroligt flot og spare dig for en masse besvær, er det faktisk også mere funktionelt, da du kan bruge alle disse lamper eller fatninger fra samme lampeudtag.

Få styr på boligindretningen helt ned til mindste detalje

Når du køber en lampe, medfølger der næsten altid en baldakin eller en roset. Disse er dog som regel lavet af plastik, formet som et kræmmerhus og er enten sort eller hvid. Det er selvfølgelig også fint som en start, og absolut bedre end ingenting. Men med den rette roset til loftet, i den rigtige farve har du mulighed for at matche den med dine andre elementer i hjemmet og dermed få styr på din boligindretning helt ned til mindste detalje. Hvis du eksempelvis har en lampe der er messingfarvet, en grøn stol eller en grå sofa, kan du med fordel matche denne med en roset i samme farve. Det er ofte de små detaljer som denne der sørger for at give din boligindretning en rød tråd og sætte det afgørende touch, så din indretning fuldendes.

Et sidste råd med på vejen

Et lille bonus tip som er en god idé at holde øje med, når du køber lamper eller rosetter til dine lamper er, at sørge for at måle op, så du er sikker på, at der er plads til de lamper du har tiltænkt. Hvis du skulle være i tvivl måles en lampes diameter altid på lampens bredeste punkt.