You are currently viewing Hold orden på værkstedet – 3 gode fifs til at organisere dit skur eller værksted

Hold orden på værkstedet – 3 gode fifs til at organisere dit skur eller værksted

Er du en af de mange boligejere med et redskabsskur eller værksted tilknyttet boligen, så kender du sikkert til problemet med rod. I takt med at rummet fyldes op med diverse haveredskaber, hynder og større elværktøjer, bliver dit værksted eller skur hurtigt uorganiseret. Dette skaber altid unødvendig irritation, hvis ikke du lige kan finde en bestemt type skrue eller din favorit sav.

Derfor kan det altid betale sig, at få styr på dit værktøj og redskaber i skuret. Hvis opgaven kan virke uoverskuelig, giver vi dig her 3 gode tips til at få bedre orden i sagerne.

1. Montér ophæng

Det er en god idé at hænge skovle, koste og andre større redskaber op på væggen. Disse fylder ofte meget i rummet, og derfor er ophæng en nem måde, at fjerne redskaberne fra gulvet og samtidig gøre dem let tilgængelige. Er du en ægte gør det selv type, har du givetvis også en god mængde arbejdstøj. Her kan du med fordel hænge dit arbejdstøj op, hvis du har en jakke eller et par bukser fra Mascot eller Milwaukee. Du kan ligeledes købe en værktøjsplade og montere på væggen, hvorpå du kan hænge eksempelvis hammer, topnøglesættet og vaterpas.  

2. Investér i stålreoler

Reoler i værkstedet eller skuret er guld værd. Med en reol kan du nemt holde orden med alt fra  boremaskiner og save til skruer og søm. Reoler i stål er robuste og kan holde til selv de tungeste redskaber og værktøjer, hvilket gør dem ideelle i ethvert værksted. Herudover passer de godt ind i det rå miljø, med et ofte simpelt og praktisk design.

3. Organisér dit inventar i kasser

Nu hvor du alligevel er ude og lede efter en reol, bør du også overveje at smide nogle plastkasser i forskellige størrelse i kurven. Skruer, møtrikker, søm, ravpluks eller beslag er små ting der nemt kan forsvinde i rodet. Kasser er derfor en nem og praktisk måde at opbevare disse på. Ydermere er det en god ide at købe større kasser til elværktøj som eksempelvis boremaskine eller bordsav, da disse ikke kan tåle fugt. Husk derfor også at købe låg til kasserne.

Bonus tip: Sæt mærkater på kasserne, så du nemt kan se hvad de forskellige kasser indeholder.

Vi håber, at du med disse råd, har mod på at få sikret orden og struktur i dit værksted eller redskabsskur. God arbejdslyst!