You are currently viewing Hvor har LED-spots deres berettigelse i hjemmet?

Hvor har LED-spots deres berettigelse i hjemmet?

Er du i gang med at bygge eller renovere dit hus, og skal du beslutte dig for lysløsninger? Så er det værd at tænke lidt ekstra over det, da lys betyder ufatteligt meget for vores indretning og vores opfattelse af hjemmet.

Det kan også være, du har opdaget det, når du går gennem gågaden på en halvmørk morgen, og for alvor øjnene op for den effekt, som blandt andet spotlys kan have, hvad gælder at drage øjets opmærksomhed mod noget. Og det er faktisk ikke kun i butikker, at spotlys kan have en berettigelse. Du kan få et indbygnings spot i hjemmet, hvis du har et særligt klenodie, en flot bogsamling eller andet, du vil have, gæster skal få øje på øjeblikkeligt.

Så hvordan vælger du din belysning til hjemmet?

Sæt LED-spots op i loftet

Hvis du leder efter spotlys til dette formål, så kan du fx få et LED spot. For et LED indbygningsspot kan – hvis det har den rette lysfarve og er monteret rigtigt – skinne klart hvidt lys hen på det, som du gerne vil lyse op. Spots til loft kan du få enten som diskrete modeller, der ikke rager alt for meget ud under loftspanelerne, eller du kan få de mere kraftige modeller, der byder på et markant udtryk.

Kan du få et indbygningsspot med dæmpbart lys?

LED-teknologi har en force ved, at mange af lysløsningerne har dæmpbart lys. Det betyder, at hvis du fx i soveværelset har brug for at skifte mellem skarpt læselys og noget mildere, så er det muligt ved rigtigt mange LED-produkter. Nogle produkter kan du endda ændre lysfarve på, så du kan vælge mellem alle regnbuens farver – de produkter er velegnede til stemningsskabende ambientbelysning.

Du kan også ofte automatisere lyset, så det tænder og slukker på bestemte tidspunkter. Det kan være en hjælp i soveværelset – eller i andre rum, hvor du gerne vil have, det er tændt, allerede når du står op.

Få nemt ved at se alle detaljer

Har du brug for ekstra lys ude i køkkenet, så du ikke kommer til at gøre noget helt forkert, når at du skal tilberede mad, er det oplagt at sætte flere LED-spots op over køkkenbordet. Står du ude på dit badeværelse og har behov for at kunne se, om du fik fjernet alle skægstubbene ved barbering, giver det også mening med LED-spots. Med LED-teknologien får du nemt ved at se alle de vigtige detaljer.