You are currently viewing Hvad kan sandwichpaneler bruges til?

Hvad kan sandwichpaneler bruges til?

Sandwichpaneler er paneler, som er bestående af flere tag. Der er typisk tale om to dækplanere med isolering mellem. Der er mange fordele ved at anvende sandwichpaneler i forbindelse til eksempelvis showrooms, haller og fabriksbygninger, da de er støjdæmpende.

Et sandwichpanel består af flere lag, hvilket er det, der ligger til grund for selve navnet. Typisk er der tale om to tyndere plader med en isolering mellem dem. Isoleringen vil typisk være mineraluld og polyuretan. Den ydre del af sandwichpanelet består i de fleste tilfælde af galvaniseret stål, mens den indre består af eksempelvis aluminiumsplader.

Et sandwichpanel bliver ofte brugt i fabriksbygninger, i showrooms eller i haller, da de er nemme at arbejde med, hvorfor byggeforløbet bliver lettere og mere effektivt. Samtidig er de praktiske at anvende i bygninger, hvor der er behov for at dæmpe støjgener, da de i mange tilfælde er lydisolerende.

Det er imidlertid ikke alle sandwichpaneler, der er lydisolerede og støjdæmpende. Derfor bør du specifikt se efter sandwichplader, hvor det er angivet, at de virker isolerende, hvis du vil være sikker på, at de rent faktisk er det. Du kan læse mere om støjdæmpende sandwichpaneler her.

Fordele ved sandwichpaneler

Der er mange fordele forbundet med at anvende sandwichpaneler i større byggerier. De er særdeles velegnet til haller, showrooms, fabrikker og lignende bygninger. De gør byggeriet mere effektivt, samtidig med at det færdige byggeri står stærk. Samtidig stiller sandwichpaneler ikke de store krav til vedligeholdelse.

Når stålspær og sandwichpaneler monteres korrekt, vil det være hurtigt at lukke en hel hal med både tag og facade, hvorefter VVS’ere, elektrikere og andre håndværkere har mulighed for at bidrage til byggeprocessen.

Både sandwichpaneler og -tag er utroligt holdbare, og de spiller nemt sammen med nye materialer, hvis du på et senere tidspunkt får behov for at renovere eller bygge til. Vedligeholdelsen er ligeledes nem, da det blot kræver almindelig rengøring.

Sandwichtag anvendes sammen med sandwichpaneler

Et sandwichtag, som også kaldes for et tagpanel, bliver ofte anvendt som selve taget eller som isolering til taget. Materialerne i et sandwichtag er stærke, selvom pladerne er forholdsvist tynde. Det betyder, at de er i stand til at modstå store mængder sne og generelt modstå vind og vejr.

Sandwichtaget er designet, så det har et stykke, der overlapper, når pladerne skal kombineres. Dette sikrer, at der er en god overgang på tværs af taget, så det er både tæt og nemt at montere. Når taget er færdigt, kan der tagpladerne kombineres med forskellige typer af ventilation, kassetter og ovenlys, som er med til at sikre et godt indemiljø.