You are currently viewing Gode råd til vedligeholdelse af kloakken

Gode råd til vedligeholdelse af kloakken

Kloakken er ofte et element af vores bolig som går ubemærket hen – ihvertfald indtil ulykken er ude. Dog bør man være opmærksom på jævnligt at få renset kloakken, og ikke mindst få tjekket den for skader. 

I denne artikel gør vi dig klogere på konsekvenserne af misligholdelse af kloakken, og kommer med gode råd til hvordan man som boligejer kan holde kloakken sund. 

Derfor er det vigtigt at vedligeholde kloakrør

Som med så mange andre dele af boligen skal kloakken også vedligeholdes. Og selvom det ikke er ligeså hyggeligt og charmerende som at plante blomster i haven, så er man som boligejer ansvarlig for kloakken på ens grund. 

Derfor er det vigtigt at være bevidst om de mulige konsekvenser, som skader på kloakken kan medføre, da disse tæller alt fra fugtskader til rottebesøg og oversvømmelser. Så selvom kloakken er udenfor synsvidde i dagligdagen, bør man prioritere regelmæssig rensning af kloakrør, og dermed forebygge mod ellers uheldige og dyre skader. 

Måske du oplever at toiletvandet stiger når der skylles ud, at kælderen er mere fugtigt end normalt eller der er problemer med lugt fra kloakken. Dette kan alle være tegn på skader eller stoppede kloakrør, og dette bør man som boligejer handle på. 

Tag en professionel kloakmester med på råd

Selvom de fleste af os ofte har erfaring med at fikse et stoppet afløb, er dette oftest en midlertidig løsning. Nogle opgaver vil nemlig kræve yderligere assistance. 

Hvis håndvasken derfor bliver ved med at stoppe, eller der opleves andre problemer med vand og afløb, bør man se det som et tegn til at række ud række ud til en kloakmester. En kloakmester vil med hjælp fra professionelt kloak udstyr kunne foretage en TV-Inspektion. Her føres et kamera ned i kloakrørene for at lokalisere eventuelle skader, og vurdere rørenes generelle tilstand og hvorvidt der er brug for en spuling. 

Gode råd til at holde kloakken sund

Indtil videre har vi snakket om de mulige konsekvenser ved en kloak i dårlig stand. Men ligeså vigtigt er det, at være opmærksom på hvad man som boligejer kan gøre, for undgå for at ende i sådan en situation. 

Når det kommer til at opretholde en sund kloak, kan man derfor  gøre klogt i at følge nedenstående råd. 

  • Fedt bør ikke hældes i køkkenvasken da det tilstopper kloakrørene. Brug derfor affaldsposen til fedt og lignende affald. 
  • Vatpinde, vatrondeller og hygiejnebind må ikke skylles ud i toilettet, da man kan risikere et dette sætter sig fast i kloaksystemet og dermed stopper kloakken.
  • Undgå at hælde kemikalier og andre skadelige stoffer i afløbet, da dette kan gøre skade på kloakrørene.
  • Sørg for at rense vandlåse og gulvafløb jævnligt for at mindske tilstoppelse 
  • Sørg for at rense tagrender hvert år gerne efter løvfald 

Få tjekket din kloak af en professionel kloakmester for at undgå større skader på kloaknettet