You are currently viewing Placeringen og skjulere til varmepumper

Placeringen og skjulere til varmepumper

Varmepumper er blevet en populær og energieffektiv løsning til opvarmning og køling af boliger. Men selvom de er teknologiske mirakler, kan støjniveauet fra disse enheder være en udfordring. Heldigvis kan dens placering og brug af en varmepumpeskjuler gøre en markant forskel.

Placeringens indflydelse

Placeringen af din varmepumpe spiller en afgørende rolle i, hvor meget støj du kan høre fra den. Hvis varmepumpen er tæt på boligens vinduer eller døre, kan lyden trænge ind i huset eller sommerhuset og forstyrre din daglige ro. Derfor er det vigtigt at overveje følgende faktorer.

  • Selvom det kan være fristende at placere varmepumpen i en tæt indkørsel eller bag en busk, kan det begrænse luftstrømmen og føre til øget støj. Det er derfor vigtigt at sørge for, at der er tilstrækkelig plads omkring enheden til fri luftcirkulation. Er en varmepumpeskjuler en god idé? Ja, men der er flere ting at være opmærksom på. 
  • Hvis din varmepumpe er tæt på nabogrunden, skal du være opmærksom på at minimere støjniveauet for at undgå at genere eller få klager.

En skjuler til indendørs

Indendørs skjulere er en elegant løsning til at reducere støjniveauet fra varmepumper og samtidig tilføje et æstetisk præg til din boligindretning. Nogle populære muligheder er blandt andet skabsløsninger. Indbyggede skabe eller skabsrum kan skjule varmepumpen og reducere støjniveauet markant. Når den er tændt skal disse dog være åbne. Vær sikker på at tilføje ventilation for at forhindre overophedning.

I stedet for en varmepumpeskjuler kan du placere en stor skænk ved siden ad, der kan fungere som en form for lyddæmper og gøre den mindre synlig i rummet. En tredje mulighed er lyddæmpende paneler rundt om varmepumpen for at mindske lyden.

Skjulere til udendørs brug

Udendørs skjulere er en praktisk måde at reducere støjniveauet fra varmepumpen uden at gå på kompromis med dens ydeevne. En mulighed er plantning af buske eller træer omkring varmepumpen, der samtidig tilføjer grønt til din have. Du skal blot være opmærksom på, at disse ikke må stå tæt placeret op ad varmepumpen. En fritstående varmepumpeskjuler lavet af materialer som træ eller metal, er en anden mulighed, der kan skjule varmepumpen, samtidig med at den reducerer dens støjniveau.

Smarte funktion til styring

Visse modeller kan integreres med apps, der tillader fjernstyring af temperaturen via din telefon. Vidste du det? Dette giver dig mulighed for at ændre temperaturen, selv når du ikke er hjemme, hvilket er praktisk for at justere temperaturen, før du kommer hjem, eller når du er på ferie.