You are currently viewing Sørg for god hygiejne på byggepladsen med håndklædeark

Sørg for god hygiejne på byggepladsen med håndklædeark

På en byggeplads er der mange forskellige mennesker, som opholder sig i lokalerne. Derfor er det vigtigt at sørge for god hygiejne på byggepladsen, så alle kan føle sig godt tilpas. En af de ting, som du kan gøre for at sikre god hygiejne på byggepladsen, er at have håndklædeark til rådighed for alle. På den måde kan alle tørre deres hænder og undgå, at alle på arbejdspladsen deler det samme håndklæde til hænderne.

Hvad er håndklædeark og hvordan anvendes håndklædeark?

Håndklædeark er en type af ark, der anvendes til at tørre hænderne. De findes i mange forskellige størrelser og former, men de fleste håndklædeark er lavet af papir eller genbrugspapir. Det er muligt at købe holdere til håndklædeark, så de kan hænges ved håndvasken. Dermed bliver det nemt for alle at tørre hænder på en skånsom og hygiejnisk måde.

God hygiejne på byggepladsen starter med at vaske hænder

En af de mest basale hygiejneråd, er at vaske hænder. Dette gælder især efter toiletbesøg, og før man spiser. Men det er ikke kun efter toiletbesøg, og før man spiser, at man skal vaske hænder. Man skal vaske hænder flere gange om dagen for at undgå at smitte andre med bakterier og vira. 

På byggepladser kan der være rigtig mange mennesker, der opholder sig i tæt kontakt med hinanden, og derfor kan smitten let sprede sig fra person til person. Derfor er det vigtigt, at alle på byggepladsen vasker hænder ofte.

Tips til bedre hygiejne på byggepladsen

På en byggeplads er der mange forskellige mennesker, der kommer og går, og det betyder også, at der er større risiko for at smitte med sygdomme. Derfor er det vigtigt at have fokus på hygiejnen, så alle kan undgå at blive syge. Herunder kan du læse nogle tips til, hvordan du kan forbedre hygiejnen på din byggeplads: 

  • Sørg for god håndhygiejne ved at have adgang til vand og sæbe. Husk også at vaske hænderne ofte i løbet af dagen.
  • Sørg for god rengøring. Badeværelserne skal rengøres dagligt, og gulvet skal fejes/støvsuges dagligt. Dette er med til at sikrere en bedre hygiejne og et miljø, der er rart at opholde sig i.
  • Undlad at spise mad i de områder, hvor der arbejdes med farlige stoffer. Spis i frokoststuen eller et andet afgrænset område. 
  • Ryd op efter dig selv. Sørg for ikke at efterlade affald rundt omkring på byggepladsen, da dette kan give anledning til rod samt øge risikoen for ulykker.