You are currently viewing Mal dit tag og giv din bolig et helt nyt udtryk

Mal dit tag og giv din bolig et helt nyt udtryk

Er du træt af dit nuværende tag? Ofte er det ikke nødvendigt at få det skiftet, hvis du vil give boligen et nyt udtryk. I stedet kan mindre også gøre det – og du kommer eksempelvis langt med et lag maling. Her får du en række gode råd til, hvordan du kan give dit tag et helt nyt liv med et lag maling.

Du behøver ikke at få skiftet taget

Trænger dit tag til at blive renoveret, fordi det er utæt, så der risikerer at trænge fugt ind i konstruktionerne under taget? Så er det vigtigt, at du får gjort noget ved det med det samme. Et utæt tag kan komme til at koste dig dyrt, hvis du ikke tager hånd om problemet, så snart det opstår.

Det er dog ikke altid, at utætheder er årsagen til, at du gerne vil have renoveret dit tag. Måske er du bare blevet træt af udseendet? Er det tilfældet, så er det ikke altid nogen god idé at få renoveret taget, da det koster dig mange penge – og det gælder især, hvis der ikke er nogle utætheder i tagkonstruktionen.

I stedet kan det være en idé at male taget. Det er en langt billigere løsning end at få skiftet hele taget, men samtidig kan det i mange tilfælde være mindst lige så effektivt. Hvis du er i tvivl om, hvordan du bærer dig ad, kan du finde artikler omkring gør-det-selv- og byggeprojekter her.

Indhent tilbud fra flere virksomheder

Hvis du har besluttet dig for, at du vil prøve kræfter med at male taget, er det vigtigt, at du først og fremmest overvejer, hvorvidt du har evnerne til at gøre det selv. Det er farligt arbejde at bevæge sig rundt på taget for at male det, og samtidig er det vigtigt, at arbejdet bliver udført korrekt, hvis resultatet skal være tilfredsstillende.

Derfor kan det i mange tilfælde være en god idé at overlade arbejdet til professionelle fagfolk, som kan klare det for dig. På den måde er du sikker på, at det bliver udført korrekt – og samtidig slipper du for selv at bevæge dig rundt på tagryggen. Vælger du at hyre en professionel virksomhed, bør du indhente flere tilbud, før du beslutter dig.

Når du indhenter flere tilbud, vil du i langt de fleste tilfælde kunne opnå en bedre pris, fordi du har mulighed for at sammenligne priser fra forskellige leverandører. Der findes mange forskellige tjenester, hvor du kan indhente tilbud på tagmaling-priser, og de gør det nemt for dig at finde frem til den leverandør, der er bedst og billigst.