You are currently viewing 4 ting du bør undersøge, inden du skal have nyt tag

4 ting du bør undersøge, inden du skal have nyt tag

Har du fået at vide, det er ved at være tid til, at du gør noget ved dit tag på hjemmet? Og er du i tvivl om, hvorvidt du virkelig bør skifte det, eller det bare trænger til masser af vedligehold?

Så er der isæt 4 forskellige ting, du bør undersøge, og som kan gøre det mere klart for dig, om du bør have et nyt tag nu og her.

1. Bedøm standen på dit tag – er det ødelagt?

For det første bør du undersøge, i hvilken stand taget er. Efter mange år på bagen, hvor et tag også har været udsat for det hårde danske vejr, hvor det er blevet slidt kraftigt på, kan det nemlig være, at det er gået i stykker.

Måske er der huller i det, måske er der nogle tagsten, der er flækkede, måske sidder det ikke helt så godt længere, eller også er det ved at falde sammen flere steder.

Der kan være mange grunde til, at det ikke længere er i den bedste orden. Og er det i stykker, er den bedste mulighed ofte at skifte det ud frem for at reparere.

2. Vælg det rette materiale på dit nye tag

Herefter bør du undersøge, hvad for et tag, du bør skifte dit nuværende ud til. Så er der også mange forskellige modeller at vælge mellem.

Du kan selvfølgelig tage det sikre valg og vælge en ny udgave af det, der i forvejen ligger på din bolig. På den måde ved du, at det stemmer overens med stilen på hjemmet.

Men du kan også kaste dig ud i et andet materiale og på den måde nyde godt af de forskellige fordele, der er at hente ved de forskellige modeller. Nogle er for eksempel mere miljøvenlige, andre er billigere, og så er der også dem, der er lette at få lagt.

3. Find fagfolk, der kan skifte taget

Når du har besluttet dig for det materiale, dit tag skal bestå af, skal du finde frem til en professionel, der kan hjælpe dig med at få det lagt. Det er nemlig ikke en god ide selv at kaste sig ud i det med mindre, det er et område, man har erfaring inden for.

Tag derfor et kig online på dansktagbyg.dk og vær sikker på, at du finder frem til en med stor erfaring, der både kan sørge for, at dit tag bliver lagt korrekt, men også at det bliver gjort inden for en overskuelig tidsramme, og at du får de bedste råd med på vejen.

4. Lav et realistisk budget

Sidst men ikke mindst bør du også tage prisen med i din betragtning. Der kan nemlig være stor forskel for eksempel, når det kommer til materialer, også når det gælder den håndværker, du vælger at lade hjælpe dig.

Og det er vigtigt, du holder dig inden for dit budget, derfor skal du også lave et realistisk prisoverslag, før du kaster dig ud at få lagt et nyt tag.