You are currently viewing Byg din egne møbler af paller og gør haven og terrassen ekstra hyggelig

Byg din egne møbler af paller og gør haven og terrassen ekstra hyggelig

Særligt på det seneste er der opstået en ny trend inden for boligindretning. Hvor der før har været et enormt fokus på det moderne, det glatte og det sort-hvide, er der nu i langt højere grad fokus på en rustik stil.

Det kan der være mange grunde til. Først og fremmest er boligindretning, præcis ligesom tøjmode og alt muligt andet, i konstant udvikling.

Derfor er boligindretningen rustik nu

Det vil sige, at det der er trendy det ene år sagtens kan gå hen at blive afløst af det komplet modsatte et par år senere.

Særligt boligindretning er nemlig altid en kommentar på sig selv, og netop ved at indrette sig rustikt, viser man, at man ikke er ligesom alle dem, der bare har fulgt de seneste 10 års indretningsmagasiner.

Det kan sagtens være, at al den slags primært foregår underbevidst, men det er ikke desto mindre ubestrideligt, at det foregår. Hvis du finder den slags interessant, kan du læse mere på boligmedstil.dk.

Derudover er boligindretning dog også en kommentar på vores omverden. Selvom man måske skulle tro, at indretning primært har komfort og æstetik for øje, så formes den altså også af den politiske og samfundsmæssige omverden.

På det seneste er det altså blevet trendy at tage hensyn til klimaet, og netop derfor er den mere rustikke og genbrugsagtige stil også kommet i høj kurs lynhurtigt.

Byg selv

Det gode ved den stil er imidlertid, at det ikke kræver særligt meget at følge den. Meget af det kan du gøre selv, hvis bare du har en smule værktøj og lidt vilje.

Hele ideen med stilen er jo netop genbrug, det hjemmelavede og det rustikke. Det kunne altså for eksempel være, at du vælger at genbruge et par paller og lave dem om til dine nye rustikke havemøbler. De vil med garanti pynte på terrassen og vil under alle omstændigheder være en brandgod historie om dit hjem.

Det kræver dog, at du har en mængde paller. Bor du nær en lagerhal, et foderstof eller lignende, kan du sandsynligvis købe dem der ganske billigt. Ellers findes der også butikker, der sælger paller til netop det formål. Derefter handler det bare om at slå sin indre kreativitet løs.

Måske har du selv en ide til et godt design, men ellers findes der masser af færdigprodukter såvel som opskrifter online. Det kan godt være, at det ikke ender særligt vellykket første gang, men efter ganske gå forsøg vil de fleste kunne producere et ganske fint pallemøbel.